Het vervolg van de laatste versie van vier • Varesina Caffe van Koffie-plaza.nl

De naam van de koffie wordt bekend

Na wat eerdere blinde testmomenten te hebben gedaan voor koffie-plaza.nl is nu eindelijk het hoge woord eruit. Op de vraag welke koffiebrander de koffie’s gemelangeerd heeft, komt eindelijk het antwoord: Varesina Caffe. Een koffiebrander uit Varese, Italië, die gebruikmaakt van minmaal 14 verschillende koffiebonen om zijn melanges samen te stellen. Met ook wat mooi IPA-porselein en leuke macchiato-glazen.

 

Bij koffie cuppen is de versheid zeer van belang

Tijdens alle voorgaande testpanels voor koffie-plaza.nl is elke keer naar bovengekomen dat de branddatum en het daadwerkelijke proefmoment te ver uiteen lagen om een echt goed, diepgaand oordeel te kunnen vellen over de verschillende koffie’s. Alhoewel; als een koffie goed blijft terwijl zij eigenlijk ’te lang geleden’ is gebrand, zegt dat ook wat over de kwaliteit. Denk ik. Met deze laatste proefzak is dat niet het geval; met een branddatum van 23 augustus 2011 en een testmoment nog geen twee weken later zal dat helemaal goed komen. De melange gaat dan ook gelijk de molen in en wordt in de bekende maximaal-drie-stappen-methode op scherp gezet.

De koffie laat zich duidelijk van een betere kant zien; rijker van smaak, voller van crema en bovenal lekkerder!

Één reactie

  1. Beste Graphic barista / Sanne,

    Wij wisten het natuurlijk al, maar nogmaals een bevestiging van jou, dat we een goede koffie importeren is altijd een meerwaarde.

Geef een reactie

Upcoming events