Een kleine reis door de koffie • de koffieproeverij als smakelijke aankleding van een speciaal moment

Een smakelijke toevoeging aan een bedrijfsuitje

Om de onderlinge banden tussen personeel en management of collega’s onderling te versterken, zijn er voor bedrijven, diverse mogelijkheden te bedenken. Een combinatie van ‘iets samen doen’ met aansluitend een bedrijfsborrel of een gezamenlijk diner is daarbij een veelgebruikte oplossing. Met een ontbijtsessie met lunch of brunch als vroege vogeloptie. Voor de invulling van die gezamenlijke inspanning wordt soms een koffieworkshop of baristatraining aangedragen. “Leuk in een koffiebar met bebaarde barista vormpjes schenken”; is natuurlijk voldoende voor de enthousiaste in-bezit-van-een-eigen-espressomachine-eigenaar-organisator. Helaas kan het daarmee wel zijn dat niet alle deelnemers aan het einde van het personeelsuitje voldaan terugkijken. Omdat het koffie-enthousiasme ontbreekt. Of men echt geen espressokoffiesmaakliefhebber is. Laat staan dat er een tijdspanne van de (middag-)dag gereserveerd moet worden, zodat een ieder de instructie kan volgen. En uitvoeren. Er is een laagdrempeliger oplossing.

Personeelsuitje wordt een minireis door de koffie

Door gebruik te maken van een gemakkelijker zelf te zetten koffiemethode is de drempel te verlagen. Om met wat vaste ingrediënten, als zetmethode, vooraf vastgestelde koffiemaling en koffiemelange zelf mee aan de slag te gaan. Onderling vergelijk van verschillende uitvoeringen laten daarbij het resultaat zien van keuzes in het zetproces. Meer of minder koffie bijvoorbeeld. Of in de optie waar het moment meer ingezet is om gezamenlijk naar de uitleg van de barista te kijken en alleen het eindresultaat te proeven. Ook hier kunnen kleine aanpassingen van de ingrediënten grote smaakgevolgen hebben. Verschillende herkomsten van de koffie des te meer. De deur naar een minireis door de koffie is daarmee geopend.

Aansluiting op een eigen locatie voor extra mogelijkheden

Als onderdeel van een groter georganiseerd geheel is locatie belangrijker dan men denkt. Die koffiebar van de bebaarde barista zit middenin de stad en heeft vaste publieke openingstijden. Om over het vervoer en daarmee gecombineerde parkeren nog maar te zwijgen. Samenwerking met bestaande locaties waar een overlegruimte of eetgelegenheid aan vast zit, maakt de invulling en vooral de uitvoering van een proeverij op locatie ook weer gemakkelijker uitbreidbaar. Aansluitende vergaderingen en overleggen of ontbijten, lunch of diners zonder extra kilometers, maken de dag ook minder afhankelijk van verkeer. Vaste locaties als La Caponniere en Het Nut maken in overleg mooie en smakelijke melanges met the Graphic barista. De mobiele proefbar of losse koffie-items passen daarbij zonder moeite in deze sfeervolle locaties en vanzelfsprekend in uw eigen locatie. Met een beetje extra koffie-aankleding voor nog meer sfeer.

Een toegankelijke koffieproeverij op jouw event? Vraag naar de mogelijkheden voor een bedrijfsuitje koffie. Neem dan contact op om samen naar de mogelijkheden te kijken. En natuurlijk een kopje koffie te drinken.

Geef een reactie

Upcoming events