Geveloplossingen met smaak • De Groot en Visser met the Graphic barista op de Provada 2011

Koffie geïntegreerd in de beursstand

Met de opeenvolging van verschillende baristamomenten zou je het bijna vergeten te melden; Provadabeurs te Amsterdam. Deze keer staan we, met de combinatie van smaak en oplossingen in het achterhoofd, volledig neutraal bij iemand in de stand. Vanuit een nieuwe relatie, De Groot en Visser Gorinchem, is de vraag gekomen om tijdens de Provada 2011 beursdagen goede en lekkere koffie te komen maken en volledig te ‘blenden’ met de omgeving/stand. Na wat onderling overleg met de standbouwer heb ik een kleine ruimte georganiseerd, waar de eigen balie volledig in past. En toch van de buitenwereld verborgen blijft. Vraag blijft natuurlijk wel wat er dan overblijft van de extra attentiewaarde van een vreemde eend in de bijt, op je stand. Genereert een ‘losse’ barista meer verkeer?

Aan het begin van de eerste dag word ik, met het naar binnen lopen van de balie, bonenmalers, bekers, etc., aangenaam verrast door twee baristacollega’s; Jeroen en Rahwa. We zullen elkaar nog vaker spreken, deze dagen.

 

Koffie op de stand

De stroomlijning van de verschillende handelingen en middelen beginnen hun vruchten af te werpen. En worden steeds ‘vloeiender’. Niet alleen in de opbouw, maar ook tijdens de beursdagen merk ik het gemak. Uitpakken, opstarten, opwarmen, koffie maken, melk opschuimen, afbouwen, opruimen, etc. Alles past netjes in elkaar en sluit goed aan. Natuurlijk ook de twee nieuwe ‘melktechnieken’ van Jasper getest; het opschuimen en het schenken. Volledig in lijn met de drang om de ‘figuurtjes in de koffie’ steeds mooier te maken. Om de beleving verder uit te breiden/meer diepte te geven.

Ook nu weer omstanders versteld laten staan met the Gig Rig©. Tijdens het verzamelen van de spullen bij de auto hoorde ik weer de bekende: ‘dat gaat er nooit in‘. En toch, in minder dan een 15 minuten staat alles in de auto.

@monique: ik kom ook graag bij jullie op de stand de espresso’s, cappuccino’s en koffie’s maken. @hans: volgende keer weer het doosje open maken?

Één reactie

  1. He Sanne, goed bezig man! Zo zijn wij freelancers steeds bezig zaken voor ons zelf makkelijker te maken en te stroomlijnen. Nu m’n guitar gig rig nog. 🙂

Geef een reactie

Upcoming events