Level 1 van de uitbreiding in koffiekennis • the Graphic barista in de schoolbanken

Barista certificering een belangrijk signaal voor komende opdrachtgevers

Omdat de trends, mogelijkheden en voorzieningen blijven groeien in de wereld van de koffie, hebben we onszelf een aantal belangrijke doelen gesteld voor 2012. Een daarvan is de Level 1 Barista certificering van het SCAE, en wanneer de werkzaamheden het toelaten; de Level 2 eind 2012. Allebei bedoeld om de the Graphic baristakoffiediensten nog verder te professionaliseren in kwaliteit, smaak, beleving en mogelijkheden. De certificering benadrukt dit en maakt het ook duidelijk leesbaar voor iedereen; binnen de koffiewereld en erbuiten.

 

In de schoolbanken bij De Koffieschool

Onder leiding van Joost Leopold van De Koffieschool, te Utrecht, zijn we twee dagen aan de slag gegaan met de update en de certificering naar de Level 1 Baristacertificering van de Speciality Coffee Association of Europe. In zijn nieuwe locatie met een ruim scala aan leuke mogelijkheden; van LaMarzocco espressomachines en Mahlkonig bonenmalers, tot kleurstellingen in de inrichting die relatie hebben tot het koffie(maak)proces. Helemaal leuk!

 

Theorie wijst de weg in de praktijk

Natuurlijk zijn er veel ‘bekende’ onderdelen, maar toch ook onbekende. Gelukkig zijn die laatste er weinig en gaat het daarbij meer om de verdieping in bepaalde elementen in het koffieproces. Van bes tot (leeggedronken) kopje koffie. In veel opzichten gaat het vooral ook om de bevestiging van de juiste weg, die we in zijn gegaan. Kwaliteit en aandacht schenken aan de bereiding/beleving van een (h)eerlijke koffie!

Geef een reactie

Upcoming events