Authentieke locatie vraagt om smakelijke koffie-invulling • Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost kiest voor een ambachtelijke koffieproeverij tijdens relatiemoment

Invulling relatiemoment door Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost

Met enige regelmaat zoekt Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost door de inzet van haar (bank-)relaties het contact op met haar eigen clienten. Relatiemomenten worden op speciale manier aangekleed om de band tussen de bank en haar clienten op te bouwen en te versterken. Iets dat in de huidige economie een belangrijk middel is om een bedrijf gezond te hebben en houden. Zo ook deze keer, waarbij een selecte groep van regionale ondernemers is aangeschreven om te luisteren naar een sociaal economische presentatie en diverse pro-actieve proeverijen, workshops en rondleidingen. Met als afsluiting een complete, smakelijke barbeque.

 

Een authentieke locatie vraagt om ambachtelijke invulling van de middag

Door de inzet en het gebruik van Fort Vuren, in Gelderland, is de stap vanuit de bank gezet naar twee ambachtelijke ondernemers; een glasblazer en herhaling van de inzet van de lokale barista (the Graphic barista). Voor de invulling van het pro-actieve gedeelte van de middag, naast de rondleiding door het fort zelf. Omdat een normale koffieworkshop te omslachtig zou kunnen zijn voor een groep van het formaat als deze. Is er in overleg gekozen voor een mini koffiereis, door een aantal landen. Middels verschillende koffiemelanges en -smaken, die op ambachtelijke manier vers worden gemalen en bereid, reizen we een aantal landen af.

 

Een koffieproeverij met zorg opgebouwd uit mooie producten

Zorgvuldig gekozen producten en methodes maken een koffieproeverij, als deze, een aangename en leuke mini wereldreis. Naast de mooie, veelzijdige koffiebonen van Single Estate Coffeeroasters en de the pink panther (Cimbali koffiemolen) om deze koffie vers te malen, zijn het (meegenomen) gezuiverde water en de chemex een belangrijk vast ingredient. Door de minireis mild te starten met Brazilië (Campo Alegre) en op te bouwen met Guatemala (San Rafael Urias) om vervolgens sterk af te sluiten met Colombia (Las Esmeraldas), doorlopen we een aantal verschillende smaken. Achtereen bereidt met verwarmd gefilterd water in de Chemex. Van mild zoet naar complex sterk veroorzaakt door de regio, hoogte en verwerkingsmethode.

 

Fotografie: AssiéFotografie

Geef een reactie

Upcoming events