Handzame borden vol met koffieleerstof • the Graphic baristaworkshops in de grafische ontwikkeling

Ontwikkeling borden lesstof voor baristaworkshop

Omdat de particuliere en zakelijke (horeca) trainingen en the Graphic baristakoffieworkshops nu wat meer vorm beginnen te krijgen, ben ik hiervoor gaan zoeken naar ondersteunende lesmaterialen. Handzame materialen met een eigen lijn in vormgeving en inhoud, om de uitleg duidelijk en overzichtelijk te verzamelen. Natuurlijk ook leesbaar vanaf een afstandje.

 

Juiste bereiding van koffie in stappen

In dit geval zijn het panelen vol koffieleerstof geworden, die de diverse stappen in de bereiding van een goede en vooral lekkere koffie weergeven. Om ze ook fysiek verschillend te laten zijn, is voor elke opvolgende stap in het koffiebereidingsproces is een apart bord gemaakt. Goed uit te breiden, om voor sommige hoofdonderwerpen extra informatie aan te bieden. Gemakkelijk uit te delen, om de cursisten de mogelijkheid te geven het lesmateriaal van dichtbij te bekijken. In lestempo aan te passen door te schakelen in de doorloopsnelheid of volgorde van de panelen en eventueel voorgaande afbeeldingen nogmaals te tonen.

Allemaal bedoelt om de verschillende stappen in de optelsom voor een goede koffiebereiding helder te maken. De optelsom maken we zelf natuurlijk ook compleet door een bijpassende uitnodigende kaart te ontwikkelen. Om enthousiaste koffieliefhebbers uit te nodigen om deel te nemen aan een koffieworkshop.

 

Geef een reactie