Het nieuwe leven van een kleine Italiaanse klassieker • Gebruikte La Pavoni espressomachine krijgt een tweede leven door een nieuw uiterlijk en innerlijk

Een klassieke La Pavoni espressomachine vinden voor dubbele impact

Vanaf de start van the Graphic barista denken we al na over de impact van onze producten. Of dit nou vormgeving is, dat in dienst staat van de communicatie voor een opdrachtgever. Een eerste paal, hoogste punt, open huis, bedrijfsbeurs of ander zakelijk evenement waar we, als koffiegastheer, de hospitality bij een relatie op locatie verzorgen. De (positieve) impact op de onderlinge relaties tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers zijn we ons goed van bewust. Toch zoeken we daarnaast naar een nog diepere impact. Compacter middelen produceren met een bredere inzet zorgen voor een kleinere carbon footprint. Het direct nadenken over het hergebruik is ons dan ook niet vreemd. De start van the Graphic barista kent tenslotte ook behoorlijk wat gebruikte espressomachines die na hun werkperiode weer richting de tweedehandsmarkt zijn gegaan. Door verandering van de eigen persoonlijke wensen in gebruik en uiterlijk. Deze keer vonden we met die gedachte weer een espressomachine. Zonder direct een vervanging te zijn van de huidige eigen machine, maar eerder ter behoud en als inspiratieproces voor visuele aansluiting. Een vervuilde, zwaar gebruikte La Pavoni Pub2 zou die wens van hergebruik wel eens kunnen vervullen. In combinatie met een aangepast design voor dat persoonlijker tintje.

 

De weg naar een originele fabrieksstaat

De kleine La Pavoni Pub 2 espressomachine heeft een standaard, redelijk gedateerd en toch gewild design. Voldoende vermogen om op elke locatie aanhoudend koffie’s, espresso’s en cappuccino’s zonder veel krachtverlies te blijven zetten. In een compact formaat. Handig voor het kleine werkblad van een mobiele barista, voor de koffiebereiding in een compacte espressobar of op je eigen kantoor aan huis. Zelfs met een grote espressomolen past de voorraad van verschillende formaten take-away koffiebekers er gewoon naast. Helaas was deze machine uit 1996 daar nog lang niet aan toe; opnieuw aan het werk. Het zwarte frame was op diverse plekken verroest. De pompmotor en pompkop waren beide defect. De diverse kunststof frame delen waren vergeeld en of gescheurd. Net als de verschillende formaten esthetische afdekkappen. Van de meegeleverde portafilters waren de handgrepen gebroken, te smerig om nog fatsoenlijk schoongemaakt te kunnen worden en aan de binnen- en buitenzijde beschadigd. Beide broeikoppen waren verstopt. Elektronische ventielen waren niet meer in beweging te krijgen door de grote hoeveelheid aangekoekte kalk. Etc. Werk aan de winkel dus. 

 

Het nieuwe leven van een kleine Italiaanse klassieker begint

Met een vers bereide cappuccino is begonnen met de eerste stappen van het herstel. Als eerste zijn we begonnen met het vergaren van de bouwtechnische informatie voor het herstel. Samen met de eerste ideeën van het uiterlijk. Gecombineerd met de inventarisatie van onderdelen, pakkingen, ventielen, zeven, slangen, waterfilters, verwarmingselement, etc. die niet meer voor hergebruik bruikbaar zijn en in aanmerking komen om vervangen te worden. Verschillende leidingen zijn direct ondergedompeld in een zuurbad om te ontdoen van kalkaanslag. De link naar een mooi wit Italiaans maatpak als basis concept is snel gemaakt. De uitvoering krijgt zijn eerste visuele vertaling door de metalen frame delen te stralen en wit te poedercoaten. Witte handgrepen van de nieuwe portafilters en nieuwe witte schakelaars bouwen al snel door op het concept. Speciaal voor het eigen ontwerp bedieningspaneel, het huis van de interne computer met schakelsticker en de kunststof framedelen is een tweede kleur en toegevoegd; blauw. Om wat extra visuele spanning toe te voegen. Aan de binnen- en buitenzijde. Na wat eerste tests van de leidingen, de drukopbouw in de boiler en verdere opbouw is ze na een langere testperiode van kantoorgebruik nu startklaar voor kleine events. 

Wil jij ook zo’n eigen machine op kantoor, in je espressobus of in jouw kantine? Neem gerust contact op over de mogelijkheden. Onder het genot van een verse kop koffie, romige cappuccino, straffe espresso of heldere kop thee kijken we graag naar je wensen.

Geef een reactie

Upcoming events