Handleiding voor je tGb GAGGIA

Originele handleiding Gaggia espressomachine bij de hand

Speciaal voor de mensen die een machine bij mij hebben gekocht en anderen die een ‘eigen’ GAGGIA in huis hebben, heb ik een kleine aanvulling op de originele handleiding. Om extra lang plezier van en met je GAGGIA Coffee/Classic/Baby/etc. te hebben, zijn er een aantal punten om rekening mee te houden. Allemaal bedoeld voor behoud van je koffieplezier en machine.

• Opstarten; espressomachine aanzetten, gelijk de koffieknop aan, totdat er wat water uit de broeikop stroomt, om de boiler te vullen met wat vers water, ook even de stoomknop open draaien om de machine te ontluchten.
• Na 20-25 minuten is de machine en vooral de filterdrager pas echt lekker op temperatuur.
• Voor het koffie maken twee tellen water doorstromen om weer wat vers water in je boiler te krijgen en de (te) hoge temperatuur van het (koffie-)water in de broeikop naar beneden te krijgen.
• Wanneer je melk gaat opschuimen, zet je de stoomschakelaar, voordat je de stoomknop opendraait, een paar tellen van te voren aan. Dit zorgt voor de extra temperatuur voor de stoom. Schuim je melk op. Na het opschuimen, zet je eerst de grote stoomschakelaar uit en de koffieschakelaar, totdat er water uit de stoompijp komt, aan. Dit zorgt voor een aanvulling van water in je boiler en je kan gelijk je stoompijp schoonmaken met een natte doek.
• Na het espresso/koffie maken gelijk de koffiepuck uitkloppen en weer twee tellen het water door laten stromen. Om de broeikop en je zeefje schoon te spoelen.
• Let bij je machine op nadruppelen. Na gebruik kunnen sommige oudere machines blijven druppelen, dit zorgt voor het leeglopen van je boiler met alle nare gevolgen van dien.

Natuurlijk wel ook de originele handleiding volgen. 😉

Originele Nederlandse handleiding voor je Gaggia Espresso Deluxe

Originele Nederlandse handleiding voor je Gaggia Coffee Deluxe

Originele Nederlandse handleiding voor je Gaggia Classic

Geef een reactie

Upcoming events