Gaggia Owners instructiemiddag

De koffieworkshop met Gaggia’s

Omdat er nu een aantal eigen en originele Gaggia espressomachines lokaal, in Gorinchem, verkocht zijn, kreeg ik het idee om een Gaggia Owners instructiemiddag te organiseren. Ik vind het nodig dat mensen lang van hun machine plezier hebben en houden. Door een aantal eigenaren tegelijk aan te schrijven, krijg je leuke groepjes en gesprekken. Het doel, voor mij, is een ijkpunt verzorgen, van waaruit Gaggia eigenaren naar eigen smaak gaan experimenteren. Zodra er een goede basis in zit, kan je een eigen stijl gaan ontwikkelen en de regels gebruiken of bewust buigen en zelfs breken.

 

Training specifiek gemaakt voor jouw koffiemachine

Tijdens de middag doorlopen we een aantal fases van het gebruik van de eigen Gaggia espressomachine; van het (tGb-) opstarten van je machine met opwarmen en voorbereiden, tot een korte uitleg van de machine zelf; de knoppen, de werking en de EHBO met je machine. Natuurlijk kijken we naar de kopjes en koffie’s in verschillende soorten en maten; espresso, koffie, cappuccino en latté. De koffie’s maken; het voorwerk, tampen, de espresso en het nawerk. Verschillende malingen ruiken, voelen en proeven. Melk opschuimen voor een cappuccino; de melk, het schuim en de schoonmaak. Ook gelijk maar het fabel van de cacao op de cappuccino uit de wereld geholpen en het ‘gemak’ van een eigen bonenmaler.

Volgens mij een geslaagde koffieworkshop middag met genoeg bagage voor de owners om de komende weken mee aan de slag te kunnen.

3 Reacties

 1. Sanne, het was een eyeopener om te ontdekken waarin de verschillende aspecten van een perfecte bak koffie zitten, zowel als gebruik van machine als de koffie zelf, de aandrukkracht gecombineerd met de fijnheid van de maling en de doorlooptijd bij het zetten, en meer. Daar kunnen nog veel bomen over worden opgezet. Mijn koffie is nu direct al een stuk beter (lekkerder). Dank. Wim

 2. Beste Wim,
  Bedankt voor je reactie. Ik ben blij dat we door de Gaggia Owners middag, samen, je koffiebeleving hebben kunnen laten groeien. Lekkere koffie is daarbij, natuurlijk, een mooie bevestiging van je/een goede werk(-wijze).

  Proost! Sanne, the Graphic barista

 3. Beste Sanne,

  Dat koffie je bloed sneller kan doen stromen, is eens temeer duidelijk geworden. Het was een waar genoegen in goed gezelschap te verkeren en meer te leren over dat zwarte klatergoud. Van tampen tot tappen, van schuimen tot schenken. De tips waren – hoe simpel soms ook – verrassend en smaakverrijkend. En wat een verschil in maling kan doen voor het zetten van een perfecte espresso had ik niet kunnen vermoeden. Te gek te beleven hoe makkelijk je de kwaliteit van de cappuccino constanter kunt krijgen; goed spul, timing, geduld, walsen… Zoals de middag, 100% naar smaak!

  Met dank en een groet, Edgar

Geef een reactie

Upcoming events