25 september 2010 • Opening Knipz Kapsalon Werkendam

Omhoog die attentiewaarde!

Deze keer samen met een collega grafisch vormgeefster een leuk een-tweetje kunnen maken; zij het grafisch ontwerp en ik de aanvullende baristawerkzaamheden. Nu dus een enkeltje barista. Met de functie om in de aankondiging(en) en tijdens de dag zelf, mijn aanwezigheid goed te gebruiken om mensen naar binnen te loodsen.

 

Koffie bij de opening kapsalon Knipz Werkendam

De kapsalon Knipz in Werkendam is naar de Lijnbaan 6 verhuist, een tijdje ‘under construction’ geweest en nu weer helemaal klaar voor de knip. Strakke, luxe inrichting in de huisstijlkleuren in combinatie met logistiek praktische kappersoplossingen. Een inrichting om blij en trots op te zijn. Mooi werk Bob!

De dag start voor mij met de bevestiging van goed werk(gereedschap), doordat the Gig Rig© zeer bevredigend zijn werk doet; zonder tillen de auto in en uit.

Vanwege mijn kapsel (eigenlijk meer het ontbreken van) is er tijdens mijn binnenstappen wat verwarring. ‘Die meneer komt niet voor een knipbeurt, misschien alleen voor het goede doel…‘ Na een leuk gesprek(introductie) met Johanna(eigenaresse) en Olaf(we hebben dezelfde kapper) kunnen we beginnen met het strategisch neerzetten van de balie en machines. Bij de ingang. In de voorbereiding was al naar boven gekomen dat we op twee manieren zouden gaan serveren; porselein en kartonnen bekers. Porselein voor de klanten en bekers voor personeel en de ‘wandelaars’. Gelukkig, tijdens, ook iemand bereid gevonden om te helpen in de logisttiek(afwas/kopjes en schotels brengen/etc.); Mirella/Mirelle bedankt!

 

Een cappuccino met een dubbele uitleg voor hem en haar

Tijdens opwarmen van de machine; het porselein, schotels en kopjes, en de bekers op hun logistiek logische plek om de ‘verloren’ tijd optimaal te gebruiken. Bij de eerste twee bakjes laat ik me een beetje verleiden tot het te hard aandrukken van de koffie waardoor er moeizaam kleine druppeltjes uit de machine komen. Maling aanpassen, de focus weer op de tamp en we kunnen los. De cappuccino’s (altijd weer de hoofdmoot) vliegen door mijn handen. De melk, netjes gekoeld door de koeler in de balie, laat zich goed opschuimen tot een mooi microfoam om de nodige hartjes en in mijn ogen kloppende ‘Kapucijners’ te maken. De welbekende monnink met het streepje haar rondom het kale hoofd; de koffierand rondom het witte, melkschuim. Deze manier van cappuccino schenken geeft bij drinken direct een vermenging van melk en koffie in de mond. Heerlijk!

Ook weer met leuke mensen in gesprek, met interessante werkzaamheden, die gelukkig allen zeer tevreden zijn over de kwaliteit en smaak van de koffie (Ottimo van Peeze), en de zelfgemaakte brownies. Van bakker tot hygiënespecialist voor hotels. De vijf M’s zijn goed aan het werk; melange, maling, machine, melk en meesterhand.

Volgens mij een zeer geslaagde openingsdag, ook voor de goede doelen, die tijdens de opening gesponsord worden. Johanna en natuurlijk ook de rest van alle Knipzkapsters gefeliciteerd met jullie mooie stek. Op naar een vervolg?

©Fotografie Angela Buser

Één reactie

 1. Hoi Sanne,

  Wat een leuk stukje!
  Het was echt een topdag!
  De klanten vonden de koffie echt HEERLIJK! en voor herhaling 😉 er zijn al klanten geweest die hebben gevraagd, wanneer je weer komt.
  Dus wie weet … ik zal zeker nog en keer met jou zaken willen doen!
  Alles was zeer goed geregeld en ik heb alleen maar plezier en rust door jou ervaren.
  Je hebt enorm veel werk uit handen genomen.

  Bedankt voor het ontzorgen en de heerlijke en mooie koffie’s !

  tot snel 😉

  het KNIPZ-team

Geef een reactie

Upcoming events