De nieuwe Centraal-Amerika fijnproeverskoffie in kaart gebracht • Een grafische koffie-oplossing voor Fair Trade Original

De ontwikkeling en introductie van een nieuwe fijnproeverskoffie

Met het nodige voorwerk in medebepaling van smaak, geur en herkomst van de nieuwe fijnproeverskoffie van Fair Trade Original Culemborg in het achterhoofd, komen we aan bij de volgende stap. De introductie bij het grote koffiepubliek. In dit geval als eerste de culinaire pers tijdens het CulipersLunchmoment 2013 in de Kookfabriek in Amsterdam. Omdat de verpakkingen helaas nog niet in productie zijn, is er voor de gelegenheid een batch van de Guatemala koffie geroosterd, gemalen en verpakt in kleine samplezakken. Kleine zakken met een ventiel om de versheid langer te kunnen garanderen. Geopende zakken verliezen tenslotte snel smaak.

 

Smaakbepaling met behulp van het Fair Trade Original koffiewiel

Om de smaak van deze nieuwe 100% arabica fijnproeverskoffie uit Guatemala gemakkelijker te kunnen definiëren, hebben we een speciaal koffiewiel mogen ontwikkelen. Op basis van het bekende SCAA koffiewiel voor koffiebranders, is, in de nieuwe huisstijlkleuren, lettertypes en aangepaste beeldmerk, een passende grafische oplossing voor FairTradeOriginal gemaakt. Hierbij geven we met behulp van de koffieboontjes en pijlen de beweging van de smaak weer. Van slik tot slok gevat in een grafisch ontwerp van een presentatiebord.

 

Slowcoffee als methode van koffiebereiding

Voor de bereidingswijze van deze Centraal-Amerika-koffie gebruiken we deze keer niet onze dubbelgroeps espressomachine op de theGraphicbaristabalie, maar een traditionele opschenkmethode. De Chemex. Een speciaal door Dr. Peter Schlumbohm in 1941 ontworpen glazen ‘vaas’, met houten kraag en veterstrik. Aangevuld met grootformaat waterkoker, schenkkan met kleine tuut, mini weegschalen, gefilterd water, timer en ongebleekte filters. Nieuwe koffie’s ‘ouderwets’ opschenken met precisie.

Één reactie

  1. Het was een prachtig evenement en een mooie gelegenheid om culinair journalisten alvast een voorproefje – letterlijk en figuurlijk – van het nieuwe assortiment en design van Fair Trade Original. En dit alles omlijst door het jubileum van 40 jaar eerlijke koffie wereldwijd.

    Jouw presentatie met de Chemex maakte het helemaal af, Sanne! We hebben genoten van jouw gastheerschap gecombineerd met kennis en kunde. Ongedwongen, met een persoonlijke, vrolijke noot (of beter… boon!).

    Op naar de introductie in de schappen!

Geef een reactie

Upcoming events