De Spaanse invloeden worden merkbaar • Nieuwe Compak koffiebonenmaler K-8 Fresh op de the Graphic baristabalie

Het Spaanse merk Compak op de mobiele koffiebar

De koffiemolens van de machinebouwer Compak, uit Spanje, zijn al wat jaartjes aanwezig in het baristaveld. De nodige ervaringen zijn er dan ook gemakkelijk te vinden of na te vragen. We hebben de oplossing gevonden in de vorm van een Compak koffiebonenmaler de K-8 Fresh. Met mooie vormgeving en handige, werkbare oplossingen en platte maalschijven van gehard staal met een diameter 83 mm. Een mooie slanke hoge molen met een capaciteit van 1900 gram ongemalen koffiebonen. In mijn geval in een zwarte kleur en chromen en aluminum accenten. De bonenmaler is uitgerust met de laatste snufjes: per knopdruk 1 of 2 shot’s afstelling, of een manuele -push-button controle. De hoogte van de filterdrager vork is individueel in het stellen. Kom maar op met die Carajillio’s!

 

Het nut van een (andere) koffiebonenmaler

Het is redelijk bekend dat, binnen het koffiebereidingsproces, een koffiebonenmaler de meeste invloed heeft op de ontwikkeling van de smaak van een koffie. Door de fijnheid zelf in te stellen is het mogelijk om de doorlooptijd van je koffie te regelen en daarmee meer uit een koffiemelange te halen. Dit geldt voor alle koffiezetmethoden. Natuurlijk zijn er nog meer factoren, zoals versheid van bonen, pompdruk, water, temperatuur, tampkracht (espresso), etc. Maar geen van allen zo sterk (zelf) beïnvloedbaar. En daarmee ook de moeilijkste.

 

Design als extra factor

Bij de zoektocht naar een nieuwe koffiebonenmaler waren er wat eisen, die er gesteld werden. Als the Graphic barista zocht ik niet alleen een molen, die een consistent maalsel kan produceren, grind-on-demand werkt, maar ook eentje die er mooi uitziet qua design. De wens om op locatie twee verschillende melanges of malingen naast te kunnen draaien, hebben we in de afgelopen tijd bijgesteld. De Mahlkonig K60ES mag dan ook naar een nieuwe gebruiker toe. Met de Pink Lady hebben we daarmee al een eye-catcher in huis, die volledig haar mannetje/vrouwtje staat.

Download hier de gebruikershandleiding van de Compak K8 Fresh koffiebonenmaler

Geef een reactie

Upcoming events