Eerlijke koffiebeleving door heel Nederland • FairTradeOriginal zet haar nieuwe koffie’s met the Graphic barista

Van interne koffieproeverij naar (h)eerlijke koffiebeleving op locatie

Na de aangename samenwerking bij de smaakbepaling voor de nieuwe koffiemelanges van FairTradeOriginal volgt nu ook het uitrollen van de koffiebeleving bij de verschillende eerlijke handelretailers. Voor, bij of in betreffende WAAR-/Wereldwinkels, door het land heen, richten we met de the Graphic barista koffiebalie de mogelijkheid in van koffieproeverijen op locatie. Voor de eerlijke koffie in Nederland. Middels de dubbelgroeps La Pavoni espressomachine en de glazen chemex worden de diverse nieuwe koffiesoorten en -smaken uitgebreid aangeboden aan geïnteresseerd winkelend publiek. Van nieuwe fijnproeverskoffie tot de bestaande espressobonenmelange.

Nieuwe en bestaande smaken in een opgefriste verpakking

Samen met de update van de koffielijn van FairTradeOriginal loopt ook gelijk een volledige verfrissing van de corporate huisstijl; logo’s, verpakkingen, advertenties, reclames, payoff, etc. Allemaal met een nieuw uiterlijk. De logische stap om de koffiebar te voorzien van eigen Fair Trade Original-branding is dan ook snel gezet. Alles om, voor de consument, het gezicht van de afzender zo duidelijk mogelijk te maken en houden. Een balieschort helder, rustig en opvallend opgemaakt, dus ook goed leesbaar van een afstand.

Eerlijk is heerlijk voor consument en winkel

Tijdens de verschillende proeverijen worden er diverse onderdelen duidelijk. Naast dat er veel mensen interesse hebben in nieuwe verpakking, smaak en zienswijze van FairTradeOriginal. Is er ook een groot verschil, per stad, in koffiebeleving. Veel espresso’s in Den Haag, grote hoeveelheden fijnproeverskoffie in Beverwijk, weinig suiker in Rotterdam tot veel melkkoffies in Nijmegen. Wel allemaal met hetzelfde effect; blije consumenten door koffie. En een verhoging van de (koffie-)omzet.

Één reactie

  1. Ik ben op zoek naar een workshop om heerlijke koffie te zetten en ook om met ‘barista-kunde’ de koffie te verfraaien en lekkerder te maken. Ik doe dit op hele kleine schaal voor mijn gasten van de B&B kamer.

    Graag hoor ik of je daar mogelijkheden voor hebt….
    Hartelijke groet,
    Conny Koffeman

Geef een reactie

Upcoming events