Verschillende ambachten verenigd tijdens Nationale Staalbouwdag 14 oktober 2010

Een goed begin is het halve werk

Ook vandaag weer een leuk begin van de ‘relatiedag’. Het weer is droog en lekker, het humeur is opgewekt en het goed werken van de tGb-oplossingen wordt gelijk bevestigd. Ik word, bij het aan komen rijden, opgewacht door Philip, die komt meehelpen met tillen… Op het moment dat we samen de koffiebalie uit de auto rijden, snapt ook hij mijn glimlach bij zijn vraag/opmerking. De insteek; ‘Er wordt zo min mogelijk getild, want dat is slecht voor je gezondheid’, geldt voor mij en ook voor de mensen waar ik kom draaien. Machine, molen, kratje met ingrediënten en bekers met wikkels op de balie zetten en naar binnenrijden maar!

Koffie op beurs vol ambachten

Bij de stands aangekomen, ontmoet ik ook collega’s; Konny en Marcel van de Soester Gieterij en Lennard van Promould. Beide bedrijven hebben de krachten gebundeld om samen op deze grote beurs te staan om aandacht te vestigen op de schoonheid/vakmanschap/voordelen van hun ambachten; het gieten van verschillende metalen constructieonderdelen en het, met de hand, maken van allerhande (productie-)modellen. Het ‘aandacht vestigen op’ gebeurt vandaag ook middels een andere ambacht; die van een barista. Natuurlijk zijn er nog meer kernwaarden te koppelen aan de combinatie; van handwerk naar persoonlijk contact en vloeibaar vormgeven naar enkele stuks maatwerk, etc.

De (beurs-)dag zelf vult zich ook deze keer weer met leuke gesprekken. Gesprekken met verschillende mensen over koffie, de bereiding van, marketing, gieten, metaal, communicatie, aankleding van, etc. Philip; kom er maar gauw nog eentje halen!; Erik; op naar persoonlijke wikkels op de komende leuke relatiemomenten, Geri; contact me voor lekkere cappuccino’s op jullie eigen stand; Oscar; samen een actie ontwikkelen voor je advertentieverkoop?; Johan; voor de totale communicatie/aankleding vóór, tijdens en na. En al de ander mensen die ik gesproken heb, die misschien niet persoonlijk genoemd worden, bedankt voor het aangename gesprek!

 

Koffiebes op de taart

Een leuke mini ontmoeting, aansluitend bij mijn eigen drang naar duurzaam gebruikmaken van grondstoffen(koffie-Peeze/hergebruik machines/kartonnen bekers/scheiden van de plastic lepels/etc.) is natuurlijk; Wubbo Ockels, die ‘onderweg’ een dubbele espresso met een klein beetje melk(-schuim) vraagt. Helaas niet veel kunnen vragen/aangeven, maar altijd leuk! Op naar een volgend relatiemoment! Met ditmaal, voor de klant, eigen the-Graphic-barista-koffiebekerwikkels/nieuw te maken communicatie!

© Fotografie Marcel van Hees.

3 Reacties

  1. Hij is gastheer, entertainer maar waar het toch om gaat een wereld barista.
    Bedankt Sanne.
    Het was een geslaagde dag en we gaan hier zeker mee verder.

  2. Waar ik ontzettend faalde als gastheer (ik lust nl. geen koffie en vergat de gasten dat ook aan te bieden) vulde Sanne dat heel goed aan, hij verzorgde de gasten zodat ik m’n verhaaltje kon doen. Dat ging op een gegeven moment zo goed dat het gros van de aanwezige gasten bij onze stand koffie kwam halen, Sanne tapte blijkbaar het lekkerste bakkie!

Geef een reactie

Upcoming events