Lekker komt niet altijd van ver • the Graphic barista breidt de koffiebereiding met de Kees van der Westen Mirage Duette uit

De Mirage Duette maakt de koffiebereiding op de bar weer smakelijk rijker

Met enige regelmaat passen we verschillende factoren binnen het koffiemaakproces van the Graphic barista aan. Andere molens, tampers, koffie, thee, lepels en espresso- of koffiemachines. Elke keer om de bereide dranken weer een stapje rijker te maken. Qua smaak en beeld. Na de La Pavoni en de Spaziale is het tijd voor meer controle over belangrijke onderdelen bij bereiding van koffie. Temperatuurstabiliteit van het water op de koffie en thee. Dit is voor de koffie natuurlijk een resultaat vanuit de combinatie boilertemperatuur, warmtewisselaar, sproeierformaat en broeikopopbouw. De in te stellen hoeveelheid warmwater is hierin een lekkere en vooral gemakkelijke vooruitgang. Met de Mirage maken we duidelijk ook een stap vooruit in het uiterlijk van de espressomachine. Het ontwerp door Kees van der Westen uit het Nederlandse Waalre, bij Eindhoven, steekt met kop en schouders boven de rest uit. Gewoon mooier dan de gebruikelijke vierkante doos met een 11 liter waterkoker erin.

 

Koffiebereiding met de Kees van der Westen Mirage Duette in de praktijk

Ook deze keer is er weer gekozen voor het hergebruik van een bestaande espressomachine. Vanwege kosten, maar vooral ook door de wens om zoveel mogelijk aan onze omgeving te denken. Het verantwoorde ondernemen zit er diep in. Een gebruikte koffiemachine aankopen blijft natuurlijk altijd een gok. Gelukkig hebben we een netwerk gevuld met expertise voor service en onderhoud. Direct na de plaatsing op de mobiele koffiebar is dan ook een afspraak gemaakt met Attibassi Benelux voor een check-up en een kleine servicebeurt. De plaatsing van kleinere spoeiers, en de bestelling van nieuwe IMS filterbakjes voor de portafilters, broeikopzeefjes, diverse reserve rubbers en een nakend portafilter maken haar helemaal klaar voor gebruik. Samen met de baristalights voor de belichting van de groepen en de kopjes en bekers koffie er onder.

Geef een reactie

Upcoming events