Tweede Utrechtse Koffie Jam op 9 oktober 2010

Koffie kennis delen

Om de kennis weer wat verder uit te breiden en andere barista’s te spreken/ontmoeten, onszelf aangemeld en richting Utrecht gereden voor de tweede Utrechtse Koffiejam. Bekende, minder bekende en compleet onbekende mensen passeren de revue. Verschillende mensen die we gezien hebben in de uitingen die we maken voor de wedstrijden van DCP/SCAE en mensen die we al eens eerder gesproken hebben. Van jury tot (independent) barista; Jasper Overdevest, Joost Leopold, Onno van Zanten, Sander Schat, Francesco Grassotti, Robert Berghmans, etc. bijna iedereen is aanwezig. Een grote poel vol met koffie-info.

Tijdens de avond heerlijke espresso’s mogen drinken van Francesco, korte en langere gesprekken kunnen hebben met andere koffieg#$%^n. Giancarlo; dank je wel voor de tip! Ik ga zeker kijken. Robert; Ik ga zorgen dat mijn slowkoffiefrancis snel klaar is om je opmerkingen te proberen/in de praktijk de brengen. Patrick; weg met die nespresso en op naar de losse maler en een mooie custombuild Gaggia(?) Hans; nog een keertje overdoen? Barend; ook deze keer weer veel te kort, zo’n avond. Anneke; altijd weer leuk om je weer eens ‘live’ te spreken. ‘Blondie’; mijn vader is en blijft heer en meester pannenkoekenbakker. En al de andere mensen die ik gesproken heb, die misschien niet persoonlijk genoemd worden, bedankt voor het aangename gesprek!

Ook laat m’n flyer zijn waarde/gemak weer goed zien; ondersteunend bij een gesprek. Om goed uit te leggen hoe de combinatie barista en grafische vormgeving werkt.

 

Heerlijke aaneenschakeling van leuke momenten

Super gedaan Utrechts Koffie Collectief! Op naar de volgende? Zorg ik dat ik weer een opvallend shirt aandoe…

Nog even de ‘oude’ aankondiging:
Na het succes van de eerste editie in mei organiseert het Utrecht Koffie Collectief wederom een Utrechtse Koffie Jam! Op zaterdag 9 oktober zijn alle (thuis-) baristi welkom bij de Coffee Company op de Vismarkt 4 te Utrecht. Vanaf 20 uur heb je de kans om in het gezelschap van andere koffiefans en onder het genot van goed bier en koffie je techniek te verbeteren en je kennis te delen. Voor profs en liefhebbers van koffie uit de (wijde) omgeving van Utrecht is dit een niet te missen event.
Tijdens de avond wordt de Eerste Utrechtse Koffiequiz gespeeld. In drie spannende rondes worden maximaal 10 teams getest op hun kennis van koffie en het bereiden van koffiedranken. De winnaar gaat naar huis met de unieke UKC-trofee! Wil je meedoen met de quiz, vorm dan een team met je collega’s of vrienden en meld je aan via e-mail: utrechtskoffiecollectief@gmail.com.
De muziek op deze avond wordt verzorgd door de Utrechtse DJ’s Izm en DJ Axsoul. En net als tijdens de vorige editie treed MC Alf op als host. De entree voor de avond bedraagt  € 15. Voor dit bedrag drink je de hele avond gratis uit de bar. Omdat het UKC zonder winstoogmerk werkt, worden alle opbrengsten van de avond gedoneerd aan het ‘Help-A-Kid-To-School-Project’ in de Blue Mountain regio op Jamaica.
Natuurlijk ben je ook welkom voor alleen een avond vol swingend koffieplezier, het UKC nodigt je van harte uit!
Tot ziens op de Tweede Utrechtse Koffiejam!
Het Utrechts Koffie Collectief
Het UKC kun je bereiken via e-mail: utrechtskoffiecollectief@gmail.com;
of op twitter: @UtrechtsKoffieC;
en op Facebook: Utrechts Koffie Collectief.
Het Utrechts Koffie Collectief is een initiatief van 6 professionele baristi uit Utrecht:
Joost Leopold (Espresso Service West)
Angelo van de Weerd (The Village Coffee)
Jasper Overdevest (Caffe Kimbo)
Francesco Grassotti (Espressofabriek)
Lennaert Meijboom (The Village Coffee)
Wilco Admiraal (Independent Barista)
Het UKC zet zich actief in om koffieprofessionals en -liefhebbers uit Utrecht in staat te stellen om hun kennis over koffie te delen en te vergroten. Daarnaast organiseert het UKC regelmatig social events voor baristi, om hen de gelegenheid te bieden in contact te komen met andere baristi. Het UKC handelt zonder winstoogmerk; alle winst uit haar activiteiten wordt afgedragen aan een aan koffie gerelateerd goed doel.

©Fotografie thuisbarista.nl

Geef een reactie

Upcoming events