Een stille schoonmaker voor filterdragers • Gebruikers test Pro Fondi voor Attibassi Benelux

Harde klappen vallen stil met de test Pro Fondi Attibassi Benelux

Natuurlijk gaat er niets boven ambachtelijk handwerk tijdens de bereiding van verse espressokoffie’s. Maar die harde knallen om de koffiepuck uit de filterdrager te krijgen, hoeven toch niet meer. In sommige bars of koffiezaken kan je elkaar bijna niet verstaan, omdat er met oorverdovende klappen wordt geslagen. Zeker ongetraind barpersoneel kan er nogal eens moeite meer hebben om het gewenste resultaat te bereiken. Een lege zeef in de portafilter, zodat deze weer teruggeplaatst kan worden in de broeikop van de machine.

 

De nieuwe kijk op een oude uitdaging

Stilletjes helpt de techniek ons hierbij een beetje. Met een behuizing van RVS en een motorhuis gevat in kunststof lijkt de Pro-Fondi gemaakt voor de eeuwigheid. Middels bijgeleverde schrapers, in de twee formaten 53-55 en 58 mm, kunnen gemakkelijk diverse merken filterdragers schoongemaakt worden. Fluisterstil. Met een afvalreservoir weg te werken onder je werkblad en in een kastje is ook aan het aanzicht en gemak gedacht. De grote ring rondom de onderkant biedt de mogelijkheid om afvalzakken te bevestigen en daardoor nog schoner te werken. Kritische noot daarbij is natuurlijk de dikte van de zak. Zorg ervoor dat hij nauwsluit en stevig vast zit. Middels de schoonmaakborstel is het binnenhuis gemakkelijk schoon te poetsen.

 

Het voordeel van een totaalleverancier voor de koffieconsument

Doordat Attibassi Benelux, leverancier van espressokoffie, meer mogelijkheden biedt dan alleen koffiedozen schuiven, is de stap gemakkelijk gezet naar de ProFondi. Allemaal in dienst van het breder trekken van de koffiedienstverlening; voor the Graphic barista als zakelijke gebruiker, maar natuurlijk ook voor de consument. Die moet kunnen genieten van een lekkere kop koffie. Netjes, schoon en kwalitatief hoogwaardig. En dat natuurlijk keer-op-keer.

 

Ook onafhankelijk getest door de TestHut.

Geef een reactie

Upcoming events