Doneer een Francis! • the Gb-bar

Niet elke espressomachine is te redden

Ondanks al onze verwoede pogingen om machines nieuw leven in te blazen, kunnen we ze helaas niet allemaal redden. Sommige vanwege de staat van de te gebruiken, overgebleven onderdelen en andere vanwege de kwaliteitskeuze van de machine zelf. Teveel roest aan een frame, te ver uitgevreten boilers, schades, etc. maar ook het formaat van de boiler en de gebruikte materialen worden belangrijker. Ik merk een kwaliteitsstandaard komen, die bepaalde machines uitsluit van ‘revalidatie’.

 

Nieuw leven FrancisFrancis X1

Zo hadden we nog twee Francis X1 espressomachine frames staan, die niet meer als espressomachine verder door het leven zullen gaan. De aluminium boilers en koperen leidingen zijn al naar de recycling(oud-ijzerboer), de bedrading, pomp met opv en schakelaars liggen klaar als donor, filterdragers met zeefjes en werkende temperatuurmeters zullen los verkocht moeten worden via Marktplaats(iemand op zoek?), etc. We proberen daarmee ook gelijk duurzaam aan de slag te zijn.

 

De schets is gemaakt, de nieuwe onderdelen besteld(baristashop.nl) en de frames met wat losse onderdelen liggen bij de straler/poedercoater voor een nieuw leven in RAL8008 of een andere gekke kleur(zie schetsen). De combinatie met een mooie, transparante Vario filterhouder, zwarte Vario handmaler, een klassieke/ouderwetse waterkan/ketel en een stukje houten handwerk maken het geheel tot een hanteerbare, originele verschijning. In de keuken of op je koffiebalie om de beleving verder uit te breiden.

Geef een reactie

Upcoming events