Het platform voor vernieuwing • Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost zorgt voor de update van the Graphic barista’s Carajillio’s

Rabobank Alblasserwaard Gorinchem platform voor regionale ondernemers

Door de georganiseerde bijeenkomst voor verschillende regionale netwerkverenigingen in het nieuwe pand van de Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost, te Gorinchem heb ik hem toch weer wat verder moeten aanscherpen; mijn Carajillio. Ik mocht deze middag naast de aankleding in de vorm van; lekkere koffie schenken, een kleine presentatie over mijn combinatie van grafisch ontwerp en koffie geven, ook mijn idee tonen en laten proeven van vloeibare bonbonnetjes. Daarom het recept maar weer eens geupdate.

 

Ingrediënten (officieel)

2 sterke, stevige, pittige espresso’s
125 ml slagroom
1 el poedersuiker
2 el bruine suiker
1 borrelglas Spaanse brandy

 

Bereiding (officieel)

Klop de slagroom lobbig met poedersuiker. Roer in hittebestendige glazen 1-2 el bruine suiker met een borrelglas Spaanse brandy tot de suiker is opgelost. Schenk de glazen tot 1 cm onder de rand vol met hete sterke koffie. Schenk de slagroom voorzichtig op de koffie.

In mijn versie gaat geen suiker door de slagroom of brandy en gebruik ik een aardse, mokka-achtige koffieboon. Dit maakt het geheel meer een bonbonnetje. Ook wordt de brandy vervangen door Licor43. Ik pas de verhoudingen espresso en Licor43 aan (naar +/- cappuccinoverdeling); twee delen espresso(melk+schuim) en een deel Licor43(espresso). De Licor43 is wat mij betreft al zoet genoeg om ook de slagroom zoet te maken, maar een klein beetje biologische rietsuiker… zorgt weer voor een geslaagde, heerlijke afsluiting van een gezellige middag/avond. 😉

Geef een reactie

Upcoming events