Keuze SCA Nederland wederom voor de logische combinatie • Bokalen voor de Nederlandse koffiekampioenen door dé grafisch koffiecombinatie gemaakt

Ontwerpen lijkt op koffie melangeren

In de aanloop tot het World of Coffee event in de Rai Amsterdam zijn voorafgaand aan de Internationale koffiewedstrijden natuurlijk ook Nederlandse baristawedstrijden geweest. Bij deze nationale wedstrijden voor barista’s, koffiebranders en koffiecuppers is ook weer de wens geweest om deze verschillende deelnemers op een passende manier te voorzien van een trotsmakende bokaal of wedstrijdprijs. In overleg met het SCA Nederland is daarbij gekozen voor een mix van natuurlijke producten en transparante kunststof onderdelen. Om de mix van een natuurproduct en een zetmethode; koffiezetten in al haar vormen, visueel zichtbaar te maken. Zonder last te hebben van de houdbaarheid of versheid van de ingrediënten. Met als extra voorwaarde dat het geheel financieel aantrekkelijk aangeboden kan worden. En op tijd voor het Amsterdam Coffee Festival 2018 in huis is. Alles in de mix of melange dus.

 

Mooie producten onder hoge druk bereid

Vanwege het wegvallen van de gebruikelijke leverancier voor de SCA Nederland was het zaak snel een passend alternatief te vinden. Met al wat jaartjes ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van wedstrijdprijzen voor koffiewedstrijden is de stap terug naar de grafische koffiecombinatie snel gezet. Nieuwe inkopers bij organisaties brengen altijd weer eigen leveranciers mee. En dat is begrijpelijk. Met de strakke deadline en de nieuwe kans is een heldere en duidelijke communicatie een must. Aan de hand van een telefonisch overleg en een set ruwe schetsen kan snel gezorgd worden voor bijpassende productieprijzen en leverdata. Waarbij tegelijkertijd natuurlijk hard gewerkt wordt aan de proeven van de 22(!) verschillende bokalen. Om na akkoord de ingrediënten; Meranti hardhout en gegoten acrylaat, samen op tijd bij de producent af te leveren om te worden voorzien van lasermarkering. En vervolgens te worden geassembleerd tot de nieuwe wedstrijdprijzen. Onder hoge druk met een korte doorlooptijd.

 

Bouwen in stapjes naar resultaat

Voor de winnaars en deelnemers aan de finale van de Baristacup, Brewerscup, Latte Art en Cuptasters zijn allemaal eigen bokalen gemaakt. Om alle deelnemers aan zijn of haar Dutch Championship 2018 tot een verbetering in hun voorbereiding, presentatie en bereiding, aan te sporen. Klaar voor de komende wedstrijden en finales van 2019. Voor deze editie eerst met de auto vol dozen wedstrijdprijzen richting een toffe locatie. De firma Alleborgh in Almere is ook deze keer weer de locatie voor de voorrondes. Met diverse mooie espressomachines, waterkokers, koffiemolens, espressomalers startklaar voor het deelnemersveld mag elk team zijn kunsten tonen in de voorrondes om vervolgens tijdens het Amsterdam Coffee Festival de Nederlandse finales aan te doen. En hopelijk vervolgens de internationale competitie in juni in Amsterdam of in november in Brazilië op te zoeken. Allemaal stapjes.

 

Ook een branche georiënteerde wedstrijd aan het organiseren? Of op zoek naar unieke wedstrijdprijzen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Geef een reactie

Upcoming events