Koffiebonenmaler Cimbali MD6 voorzien van een nieuwe look en bestemming • Custom voor the Graphic barista koffietrainingen en -workshops

Mooi en goed gereedschap voor koffieworkshops en baristatrainingen

Door het vervangen van allebei mijn zwarte Mazzer Super Jolly’s koffiebonenmalers, voor een Mahlkonig K60 ES, liep ik tegen een uitdaging voor komende koffietrainingen en koffieworkshops aan. Hoe ga ik startende koffieliefhebbers gemakkelijk(-er) uitleggen, en vooral ook laten zien, wat de orde van belangrijkheid is van maalgraad op het totale koffiemaakproces. Het is tenslotte, niet voor niets, een van de onderdelen binnen de vier/vijf M’s.

 

Opletten met de kosten, milieu en mogelijkheden

Om gelijk met drie persoonlijke wensen rekening te houden, hebben we via marktplaats.nl een gebruikte molen gekocht. Door hier te kopen voldoen we, voor onszelf, al aan de twee wensen; recyclen en hergebruiken van bestaande machines (MVO?), en de mogelijkheid om de molen voor een lagere inkoopprijs aan te schaffen. Deze laatste wens hangt heel nauw samen met de derde wens en dat is de mogelijkheid om hem of haar te kunnen voorzien van een custom uiterlijk. Om de combinatie van design (Graphics) en koffie (barista) weer te benadrukken.

In dit geval hebben we een ‘mooie’ koffiebonenmaler Cimbali MD6 op de kop getikt; mooi van lelijkheid, in een oersaaie grijze kleur. Klaar voor de nieuwe bestemming! Voordelen van deze bonenmaler zijn haar grote … maalschijven en een ruime koffiehopper voor de koffievoorraad. Helaas in haar geval met wat schade; deksels gescheurd, schakelaar kapot, beschadigingen in het lakwerk en maalschijven met de nodige koffiekilometers.

 

Custommade uiterlijk, volledig in branding van the Graphic barista

Dus alles uit elkaar en voorzien van een nieuwe roze kleur middels poedercoaten, om een lang leven te genieten van een opvallende verschijning. Overal een beetje vet op en nieuwe ringen tussen. Nieuwe deksels voor op de hopper en doser zijn uit een stuk transparant acrylaat gefreesd en middels lasermarkeren voorzien van de juiste huisstijl; the Graphic barista (Reijnders Laser en graveertechniek). De verse maalschijven (Kafko uit Hoogersmilde) maken het geheel compleet en klaar voor gebruik.

Download hier de exploded view van de Cimbali MD6 bonenmaler

Één reactie

Geef een reactie

Upcoming events