Meer consistentie in de koffiebereiding • Mahlkonig K60 ES nieuwste aanwinst op de the Graphic barista balie

Mahlkonig koffiebonenmaler voor consistentie

Sinds kort is er weer een nieuwe telg op de the Graphic baristabalie bij. Een Mahlkonig K60ES. De aanschaf van deze koffiebonenmaler is in lijn met een aantal gelijklopende wensen; de standaardisatie en consistentie van de dosering voor elk individueel kopje koffie is daarbij de belangrijkste. Door gebruik te maken van deze automatische Grind-on-Demand koffiemaler, krijgen we elke keer dezelfde dosering. Om ook op dat punt de schommelingen in de bereiding van een correcte espresso te minimaliseren. En de juiste koffiesmaak verder te optimaliseren.

 

Minimale voetafdruk op the Graphic baristabalie

Het compacte formaat, de mogelijkheid tot het gebruik van een tweede melange en het gebruikersgemak komen heel dicht daar achteraan. Met haar gewicht van +/- 24 kilogram is ze zwaarder dan de twee individuele Mazzer Super Jolly’s, die ze vervangen heeft, maar ze maakt dat helemaal goed door haar afmetingen. De maler is ongeveer 40% kleiner dan twee losse exemplaren. De grote hopper heeft de capaciteit van 2x 1 kilogram aan ongemalen koffiebonen. Goed voor een flinke hoeveelheid koffie’s.

Het gebruikersgemak was in eerste instantie nog een twijfelgeval. Met het (regelmatige) gebruik van de Mahlkonig K30 Twin in het achterhoofd dacht ik de directe inschakeling voor het malen van koffie te gaan missen. Niets is minder waar. Door de juiste afstelling van de ‘bek’ van de maler, kan je haar laten (koffie-)malen, zonder dat je filterdrager eruit valt. Ondertussen kan je zelf aan de slag met andere voorbereidingen; kopjes, schotels, lepels en suiker klaarzetten. Helemaal top!

Download hier de Mahlkonig K60ES folder
Download hier de Mahlkonig K60 ES gebruikershandleiding

Één reactie

Geef een reactie

Upcoming events