De stap in koffiekwaliteit loopt naar de bakermat • Voor meer grip op de koffiebereiding the Graphic barista kiest voor een Italiaanse La Marzocco GB5

Koffiebereiding terug naar de Italiaanse basis

Door goed te kijken naar de inzet van de mobiele barista en de mogelijkheden bij de bereiding op locatie van koffie en thee, is wederom de keuze gemaakt om een volgende stap te maken. De Italiaanse gastheer (=barista) staat vandaag de dag voor een hoge kwaliteit van aandacht schenken. In en rondom het porseleinen kopje of kartonnen beker. Door de huidige Nederlandse Kees van der Westen Mirage Duette te vervangen door een La Marzocco GB5 dubbelgroeps espressomachine wordt de link naar de Italiaanse koffiebasis weer hersteld. Die basis was niet slecht, maar kon (altijd) beter. En het oude type KvdW kon daarbij helaas niet meer verder doorgroeien. Gescheiden boilers voor de stoom en de koffie zijn daarbij de grootst opvallende voordelen. Meer invloed en sneller schakelen in watertemperatuur van de koffiezetgroep is een oudere wens die nu vervuld is. Gecombineerd met de volumetrische sturing voor beiden de koffie en het hete theewater.

 

Tegelijk aanpakken van koffie en communicatie op een beursstand

Bij de inzet van de grafische koffiecombinatie is de kwaliteit en de snelheid van bereiding van belang. Door zoveel mogelijk handelingen te kunnen automatiseren, zijn de veelal korte gesprekken snel te starten. Vanzelfsprekend hoort het direct verbinden van de juiste klant aan de betreffende contactpersoon ook bij de taken van een koffie-communicatiespecialist. De samenwerking tussen de matzwarte Mazzer Major Electronic en de matzwarte LaMarzocco GB 5 produceert een constante kwantiteit en kwaliteit. De aandacht op het gesprek kan daardoor worden uitgebreid en maakt het sterker. Persoonlijker en smakelijk voor de ontvanger en waardevoller voor het organiserende of inhurende bedrijf.

 

Samenspel tussen persoonlijke smaak en techniek

Voordat de machine daadwerkelijk ingezet is voor diverse koffie- en theemomenten op verschillende locaties, zijn er meerdere instellingen aangepast. Naast de toevoer van vers water door een speciaal waterfilter om de hardheid van het water te minimaliseren, is de pomp op slimme wijze aangesloten en gemonteerd. Door gebruik te maken van een speciale snelkoppeling kan de pomp met gemak losgekoppeld worden. Het op maat gemaakte houten mini frame maakt hem werk- en handelbaar tijdens vervoer. Maar ook specifieke instellingen als het voorrang geven aan de toevoer van water op de koffie boven het vullen van de boiler(s) zijn ingesteld. Of het aanvullen met koud water van het hete water, voor de thee of americano, om het verbranden van de thee of koffie te voorkomen. De aanschaf en het gebruik van een naked portafilter moet tijdens de opstart van een baristamoment sneller een goed resultaat geven van de koffie. Doordat we hiermee de maalgraad, hoeveelheid, tamp en doorloop goed kunnen testen. Alles voor een smakelijk kopje koffie of thee.

 

Op zoek naar een nieuwe koffiemachine of espressoapparaat? Misschien kan ik je met de passende leverancier in contact brengen. Neem gerust contact op om samen naar je wensen te kijken.

Download hier de productfolder van de La Marzocco GB5 espressomachine.

Geef een reactie

Upcoming events